پشتیبانی آنلاین

توجه : برای تجربه بهتر در استفاده از سایت، درصورت استفاده از فیلترشکن، لطفا آن را غیر فعال کنید.

15 ترفند برای مدیتیشن مؤثر مخصوص تازه‌کارها

مدیتیشن

یکی از راه‌های نادری که با آن می‌توانیم استرس را برای مدتی از زندگی‌مان دور نگه داریم مدیتیشن است. همچنین مدیتیشن راهی عالی برای بهبود خلق‌وخو و برقراری ارتباط بهتر با مردم و اطرافیان است. بسیاری از ما از این موضوع آگاه هستیم، اما فهمیدن اینکه چگونه و از کجا باید شروع کرد می‌تواند کمی مشکل باشد. ما در این مقاله نکات مؤثر و اساسی را برای کمک به شما و آموزش مدیتیشن جمع‌آوری کرده‌ایم که در ادامه به تفصیل به آنها اشاره خواهیم کرد.

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن یا مراقبه، راهی برای کاهش استرس و فشارهای زندگی روزمره است که در آن با بهره‌گیری از یک تکنیک ویژه – مانند ذهن‌آگاهی، یا تمرکز ذهنی بر روی یک واقعه، موضوع مشخص، فکر و اندیشه و یا یک فعالیت خاص – برای آموزش جسمی و روحی و در نهایت دست یافتن به یک آرامش روحی و روانی و پایداری ذهنی استفاده می‌کنند. مدیتیشن از کلمه لاتین meditatio به معنای تفکر گرفته شده است و به‌عنوان تکنیک‌ها و تجربیات کنترل ذهن فرد تعریف می‌شود که فرد را قادر می‌سازد به آرامش درونی، تسکین و حالات مختلف هوشیاری دست یابد و به عبارت دیگر به اصل وجودی خود برسد.

چرا مدیتیشن؟

هدف از مدیتیشن، از بین بردن افکار منفی در ذهن و بازگرداندن روح به اصل خود است. تکنیک‌های تنفسی اساس مدیتیشن هستند. مدیتیشن که می‌توان آن را به‌عنوان یک تکنیک تصفیه معنوی تعریف کرد، فواید مثبتی برای ذهن و بدن دارد. مدیتیشن، به‌ویژه، به شما کمک می‌کند تا عمیق‌تر و آرام‌تر بخوابید، زیرا بدن شما را آرام می‌کند و به کاهش فشار خون کمک می‌کند؛ بنابراین، قبل از اینکه بخوابید، می‌توانید کنترل خود را در برابر هزاران فکری که به ذهنتان حمله می‌کنند، ایجاد کنید و احساس آرامش کنید.

15 نکته برای مدیتیشن مؤثر

1- روش انجام مدیتیشن و شرایط لازم برای انجام آن

مدیتیشن روشی مؤثر در یافتن آرامش درونی، بلوغ و خودآگاهی است. دستیابی به این اهداف آسان نیست و شرایطی وجود دارد که باید در حین و قبل از انجام مدیتیشن در نظر گرفته شوند. با توجه به این موارد می‌توان تجربه مدیتیشن موثرتری را تجربه کرد. به‌عنوان یک آمادگی اولیه برای مدیتیشن، مهم است که فرد ابتدا از نظر فیزیکی راحت باشد. برای مثال، برای پاک‌سازی ذهن، مهم است که خیلی سیر یا گرسنه نباشید. توصیه می‌شود قبل از مدیتیشن دوش آب گرم بگیرید، سپس لباس راحت بپوشید، محیط را طوری آماده کنید که به‌راحتی بتوانید تمرکز کنید (مانند روشن کردن شمع یا بخور دادن، تنظیم میزان نور). برای اینکه تا حد امکان کمتر تحت تأثیر هشدارهای خارجی قرار بگیرید، ترجیحاً از وسایلی مانند تلفن و رایانه دوری کنید؛ و محیطی آرام که به‌وسیله دیگران مزاحمت ایجاد نمی‌شود فراهم کنید.

راهنمای خرید کفش ورزشی زنانه

مدیتیشن
ویژگی‌های محیطی و شرایط انجام مدیتیشن

2- انتخاب بهترین زمان

زمانی را برای مدیتیشن انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. بهترین زمان انجام صبح زود است. مدیتیشن صبحگاهی راه خوبی برای شروع یک روز است. به این طریق شما برای یک روز تازه، به شکل هوشیار و آگاه و آماده خواهید بود.

3- مکان مناسب و معینی را برای مدیتیشن تعیین کنید.

انجام مدیتیشن در یک نقطه به‌طور مداوم باعث می‌شود بدن و ذهن احساس آرامش بیشتری داشته باشند؛ بنابراین، به شما امکان می‌دهد راحت‌تر به مدیتیشن بپردازید. ایجاد فضای مدیتیشن و تمیز و مرتب نگه داشتن آن به افزایش کارایی مدیتیشن کمک می‌کند. ضمن ایجاد این فضا؛ می‌توانید گیاهان را به محیط اضافه کنید و آهنگ مناسب مدیتیشن پخش کنید.

4- ابتدا چند دقیقه وقت بگذارید تا ذهن خود را پاک کنید.

ممکن است ایده خوبی نباشد که مدیتیشن را مستقیماً بعد از یک روز پرمشغله شروع کنید. اگر میزان استرس شما زیاد است و روز خسته‌کننده‌ای را پشت سر گذاشته‌اید، سعی کنید قبل از شروع تمرین مدیتیشن چند دقیقه استراحت کنید. این بهترین راه برای تمرکز واضح‌تر است!

راهنمای خرید تیشرت ورزشی زنانه

مدیتیشن
پاکسازی ذهن بعد از یک روز کاری

5- بدون هیچ توقع و انتظاری شروع کنید!

متأسفانه مدیتیشن یک عصای جادویی یا راهی سریع برای حل همه مشکلات زندگی نیست؛ مانند همه چیزهای خوب، مدیتیشن هم به تلاش و هم به زمان نیاز دارد تا از مزایای آن بهره‌مند شوید. سعی کنید هر مدیتیشن را با این انتظار آغاز نکنید که چه احساسی خواهید داشت یا چقدر فرد خوبی خواهید بود. در عوض، انگیزه خود را بر شناخت بهتر ذهن خود قرار دهید.

6- تمرکز بر نفس کشیدن

اولین کاری که باید هنگام شروع مدیتیشن انجام دهید، تمرکز بر نفس کشیدن است. در حین انجام مدیتیشن تمرکز، باید روی یک نقطه تمرکز کنید. تکرار هر کلمه یا مانترا، نگاه کردن به یک جسم ثابت، غوطه‌ور شدن در شعله شمع یا ایجاد تصویری از منظره در ذهن و تماشای آن تکنیک‌های مفیدی برای تمرکز هستند. برای مبتدیان، تمرکز طولانی‌مدت بسیار دشوار خواهد بود، بنابراین می‌توانید با زمان کوتاهی مانند دو یا سه دقیقه شروع کنید و سپس به‌تدریج زمان را افزایش دهید.

7- سعی کنید در حین مدیتیشن زیاد حرکت نکنید.

احساس بی‌قراری و تغییر موقعیت در طول مدیتیشن بسیار رایج است. اگر موقعیت شما بیش از حد حواس‌پرتی می‌آورد و یا ناراحت کننده است، موقعیت خود را دوباره تنظیم کنید. نوع مناسب مدیتیشن را انتخاب کنید تا احساس راحتی کنید. انواع مختلفی از مدیتیشن وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید. علاوه بر این، برخی از این حالت‌ها به غیر از نشستن، امکان انتخاب حالت‌هایی مانند دراز کشیدن یا راه رفتن را به شما می‌دهند.

8- بدن خود را اسکن کنید!

بعد اطمینان از اینکه ستون فقراتتان به شکل عمود است، هوشیاری خود را به پاهای خود تغییر دهید، یعنی به احساس پاهای خود توجه کنید، سپس بدن خود را به‌آرامی از پایین به بالا و به سمت سر اسکن کنید و به هر ناحیه اجازه دهید کاملاً شل شود. در صورت تمایل، می‌توانید با سوزاندن یک بخور مستقیم، ذهن خود را آرام کنید.
به احساسی که در هر قسمت از بدن خود دارید و اینکه آیا نقطه تنشی وجود دارد یا خیر، توجه کنید، وقتی به نقطه تنش رسیدید، از قلب خود برای استراحت آن ناحیه استفاده کنید. بسیاری از افراد احساس می‌کنند که شانه‌ها، قسمت بالایی پشت و زانوهایشان کشیده شده است. یکی از جاهایی که تنش در آن بیشتر احساس می‌شود، چانه است، پس فراموش نکنید که چانه خود را شل کنید.

9- ذهن خود را بازبینی کنید!

این جالب‌ترین نکته مدیتیشن است. ابتدا مطمئن شوید که کمرتان همچنان صاف است. بدون اینکه متوجه باشیم، می‌توانیم خم شویم. از افکار در سر خود آگاه شوید. در ابتدا، اینها بیشتر کارهای روزمره شما هستند که باید انجام شوند. لیست‌های خرید، غذاهایی که برای شام بپزیم، مکان‌هایی که باید رفت، افرادی که باید تماس بگیرید و غیره. البته فکر کردن به آنها طبیعی است؛ اما این بار با این افکار که در سرتان می‌گذرد، وانمود کنید که بیرون هستید و فقط یک شاهد هستید و به گذر افکارتان نگاه می‌کنید، همین. بدون وابستگی به هیچ احساسی که ممکن است در فکر ایجاد شوند، فقط مشاهده کنید. (به خودتان بگویید که اگر فکر می‌کنید مفید است، می‌توانید بعداً به این افکار متصل شوید، اما برای آن دو دقیقه فقط شاهد خواهید بود).

10- فقط نفس بکش!

مدیتیشن نباید پیچیده باشد! ماهیت این کار کسب آگاهی در مورد نفس کشیدن است. هر وقت متوجه شدید که ذهن شما به مکانی کاملاً متفاوت از جایی که شروع کرده‌اید می‌رود، روی تنفس خود تمرکز کنید و دوباره توجه خود را بر مرکز قلب خود متمرکز کنید.

11- پذیرش واقعیت‌های موجود

واقعیت‌های زندگی خود را با توجه به فیزیک و قوه تفکر خود بپذیرید. این کار به آرامش بیشتر شما می‌انجامد.

12- قدردانی از آنچه هستیم.

آرامش و قدردانی از لحظه حال را یاد بگیرید. این موضوع بر تمرکز راحت‌تر شما کمک می‌کند

13- احساسات خود را تصدیق کنید.

احساس شادی پس از مدیتیشن را می‌توان انتظار داشت، اما طبیعی است که گاهی اوقات کمی احساس ناراحتی کنید. مدیتیشن هم احساسات خوب و هم احساسات بد را به همراه دارد؛ بنابراین، به شما کمک می‌کند تا احساسات واقعی خود را بهتر بسنجید. لحظه‌ای وقت بگذارید و از خود برای تمرین مراقبت از خود تشکر کنید و به تلاشی که برای مدیتیشن انجام می‌دهید افتخار کنید!

14- مدیتیشن را تمام کنید

پس از مشاهده افکار خود برای چند لحظه، آگاهی خود را برای لحظه‌ای به قلب خود برگردانید و در اینجا بمانید. سپس به‌تدریج خود را با محیط اطراف خود وفق دهید. به‌آرامی بلند شوید و طبق معمول روز خود را ادامه دهید. سعی کنید آگاهی را که در درون خود ایجاد کرده‌اید تا جلسه بعدی خود حفظ کنید.

15- روز بعد ادامه دهید حتی اگر آنچه را که انتظار داشتید احساس نکنید!

اساس مدیتیشن ایجاد یک روال و تبدیل آن به بخشی از زندگی روزمره است. مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد مدیتیشن به مدت 15 دقیقه در هر روز تأثیر مثبتی بر ذهن دارد و سطح استرس را کاهش می‌دهد. حتی برخی مطالعات نشان می‌دهد که؛ مدیتیشن روزانه تأثیری مشابه با تعطیلات بر بدن دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین تمرین های ورزشی برای پشت میزنشین ها

سخن پایانی:

مدیتیشن فواید فراوانی دارد؛ نه‌تنها نوعی فعالیت برای آرامش ذهنی است که در آن فرد به آرامش درونی می‌رسد، بلکه با باز کردن ذهنیت فرد، برای اهداف فعالیتی و درمانی نیز مناسب است. مدیتیشن که به سلامت روانی کمک می‌کند، چه از نظر ذهنی و چه فیزیکی انجام شود، به بلوغ شخصی و کسب توانایی‌های فکری مختلف نیز کمک می‌کند.

از شما دعوت می‌کنیم جهت خرید آنلاین لباس ورزشی به فروشگاه اینترنتی مل اند موژ مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

ثبت دیدگاه